Pentru inceput..

M-am intalnit cu doamna viceprimar al orasului Navodari, ocazie cu care i-am transmis cateva probleme pe care mi le-au spus navodarenii, dar nu tin de atributiile mele de consilier local.

1. Sensul giratoriu de la Phoenicia Resort. Am explicat ca acel sens giratoriu care ocupa doua benzi de circulatie mai mult incurca circulatia decat sa o fluidizeze, iar daca chiar este necesar, poate sa fie pus in mijlocul strazii si sa ocupe doar jumatate de metru si cu un semn de circulatie in mijlocul lui care sa specifice ca este sens giratoriu.

2. Trecerile de pietoni pe bulevardul Navodari. Zilnic, zeci de navodareni si turisti isi risca viata traversand neregulamentar strada deoarece pe drumul ce leaga orasul Navodari de Mamaia n-a fost amplasata nicio trecere de pietoni.

3. Refugii pentru navetisti pe bulevardul Navodari. Pe langa faptul ca sunt nevoiti sa traverseze neregulamentar, navodarenii din Mamaia Sat care asteapta mijlocul de transport in comun spre Navodari sunt nevoiti sa-l astepte pe carosabil/bordura, in zona nefiind amenajat niciun spatiu pentru ei. Aceea fiind doar una dintre zonele in care este neaparat nevoie de un refugiu pentru navetisti.

4.Iarba de pe marginea drumului spre Lumina si pe drumul spre Peninsula. Iarba de pe margina drumului spre Lumina are peste un metru inaltime iar pe alocuri reduce vizibilitatea soferilor, mai ales in curba de dupa sensul giratoriu de la Legmas. Drumul spre Peninsula nu are trotuar iar persoanele ce sunt nevoite sa parcurga acel traseu pe jos merg pe carosabil si nu se pot feri de masini din cauza boschetilor care au crescut destul de mult. Cateva persoane mi-au spus ca au vazut si serpi iesind din acei boscheti. Am propus taierea acestor boscheti pentru siguranta tuturor participantilor la trafic, atat a pietonilor cat si a soferilor.

5. Vanzatorii ambulanti de pe plaja. Atat navodarenii care merg la plaja pe plajele de pe teritoriul orasului, dar si turistii care au ales aceasta zona sunt deranjati de vanzatorii ambulanti care vand tot felul de produse. In statiunea Mamaia politia locala se ocupa cu sanctionarea si inlaturarea de pe plaja a acestor bisnitari si am propus ca la Navodari sa se procedeze la fel.

6. Parcatul langa trecerile de pietoni. Locurile de parcare sunt o problema in orasul Navodari iar cei de la politia locala sunt intelegatori cu cei ce nu respecta cei 25m care trebuiesc lasati liber, conform legii. Insa avem multe treceri de pietoni in dreptul carora se reduce consistent vizibilitatea soferilor din cauza masinilor parcate neregulamentar si am propus hasurarea cu vopsea alba pe carosabil cu 10m inainte de trecerile de pietoni.

7. Loturi de teren pentru tineri. Mai multi tineri din oras sunt interesati de loturi de teren pe care ar vrea sa le primeasca pentru a-si ridica o locuinta, dar din pacate mi s-a transmis ca nu mai exista teren intravilan care sa apartina Primariei, doar terenurile ce urmeaza sa fie lotizate in Midia Sat. Cat va dura pana cand acele terenuri vor fi gata nu se stie cu exactitate.

8. Proprietarii de gradini din Midia Sat. Mai multe persoane au gradini in zona in care urmeaza sa se lotizeze terenurile pentru tineri si nu stiu ce se va intampla cu gradinile pe care le detin. Mi s-a transmis ca niciun detinator de gradina sau locuinta in zona respectiva nu detine act pe teren si nici nu plateste taxe si impozite la bugetul local, fiind nevoiti sa isi demoleze constructiile cand vor incepe lucrarile pentru utilitati in zona.

9. Celebra gura de canalizare de pe strada Plopilor. La intersectia strazilor dintre Plopilor si Toamnei exista o gura de canalizare careia ii lipseste capacul de ani de zile. Inteleg ca daca se pune un capac de canalizare din fier exista riscul de a disparea si acela, insa exista si capace de canalizare din ciment. Cum canalizarile apartin de RAJA, mi s-a spus ca se va anunta mai departe.

10. Gropile de pe Primaverii. La intersectia strazilor Albinelor si Primaverii s-au raschetat gropile in vederea peticirii acestora, dar cand s-au peticit cele de pe Albinelor, se pare ca s-a uitat despre aceste gropi. Aceste gropi au ramas asa de cel putin un an de zile.

11. Locurile de joaca ce necesita intretinere. Am propus crearea unei „echipe de interventie” care sa fie compusa din actualii angajati ai primariei/termica navodari si care sa repare imediat orice se strica la un loc de joaca si sa nu le mai lasam in paragina cu lunile.

Mi s-a spus ca in perioada urmatoare se vor lua masuri pentru toate punctele de mai sus. Astept in continuare mesaje de la dumneavoastra cu probleme pe care le intampinati, dar si propuneri pentru orasul nostru.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.