Acasă Administratie Locala Navodari Automate cu pungi pentru excrementele câinilor

Automate cu pungi pentru excrementele câinilor

Automate cu pungi pentru excrementele câinilor

5automat-caine-650x435

(sursa foto aradon.ro)

 

Avem multe spații verzi și parcuri în Năvodari, însă niciun loc special destinat plimbării câinilor, proprietarii de câini find nevoiți să împartă aceleași spații de plimbare și relaxare cu cei care nu dețin animale de companie. Această situație duce de multe ori la nemulțumiri. Am primit sesizări dinainte să preiau mandatul de consilier local și încă primesc legate de acest aspect. Pentru a îmbunătăți situația, doresc să propun amplasarea unor automate cu pungi biodegradabile, iar lângă ele să existe coșuri de gunoi speciale în care excrementele colectate în aceste pungi biodegradabile să fie aruncate.

Dacă până acum se găseau proprietari care se scuzau că nu au la ei punguțe pentru a aduna excrementele câinilor, se vor găsi în continuare alții care vor da vina pe o altă problemă, prezența câinilor comunitari în urma cărora nu strânge nimeni. Doresc să le reamintesc că acei câini nu sunt pe străzi pentru că așa și-au dorit ei, ci pentru că noi, oamenii, nu ne-am ocupat de această problemă acum mult timp. Câinii de pe străzi nu sunt așa norocoși ca și cei cu stăpân, ei neavând un cămin și o familie iubitoare.

Problema câinilor comunitari nu este nici pe departe rezolvată, sunt conștient. Oricât de multe măsuri am lua pentru a stopa înmulțirea acestora, tot vor exista persoane care își vor abandona animalele pe străzile orașului. Am în vedere ca în următoarea perioadă să avem o campanie gratuită de sterilizare a câinilor cu stăpân în speranța scăderii numărului abandonului. Mai există informații cum că sunt aduse animale cu mașinile din alte localități și abandonate pe raza orașului, însă asta este treaba autorităților locale.

Oricum ar fi, prezența câinilor comunitari în oraș va fi doar o scuză din partea stăpânilor de animale care pur și simplu sunt prea comozi și nu doresc să adune excrementele animalelor de companie lăsate pe spațiile publice ale orașului. Prin faptul că au un animal de companie trebuie să înțeleagă că au și anumite obligații. După ce se vor amplasa astfel de aparate prin oraș voi propune un regulament destul de dur pentru cei ce nu adună mizeria lăsată de animale dar și pentru cei ce le abandonează.

Înainte să fac această propunere, mi-aș dori să știu dacă o considerați o idee bună, iar în caz contrar, să-mi argumentați de ce nu. Vă mulțumesc!

14 COMENTARII

  1. Nu am câine si nu locuiesc în Năvodari dar ideea e buna. Poate se gaseste cineva si la Constanța sa o pună în aplicare. Apoi urmează educația posesorilor de animale dar asta e alta poveste

  2. Cei civilizați nu au nevoie de automat cu pungi pt ca isi aduc de acasa dar e foarte bună initiativa
    Spațiul public nu e toaletă pt animale

  3. Este o idee foarte buna amplasarea acestor aparate. Sa speram ca oamenii vor fi civilizati, nu vor lua mai mult de cat le trebuie si nu le vor distruge. Mai apoi primaria le va aproviziona, daca tot da banii pe ele, sa poata fi folosite mai mult timp. Desii am aceeasi parere ca doamna Andra, am vazut cativa stapani de animale care au cu ei pungute, altii care strangeau, intradevar e o mica parte din ei, dar sa stiti ca exista. Am tot citit pe pagina orasului ca cetatenii nu au vazut nici un proprietar de animale care sa stranga, eu cred ca nici nu vor sa ii vada.. iar atunci cand ii vad fac misto de ei (mi s-a intamplat). Dar pare o investite mai bun acele tarcuri decat aceste aparate care cu siguranta nu vor rezista mult timp in orasul nostru Oamenii distrug apoi ne povestesc ce civilizat si frumos e in alta tara, dar acolo sunt „copii” cuminti pt ca nu au pile si relatii iar amenda este mare…

  4. Foarte bună ideea. Chiar dacă vor fi și oameni care nu vor strânge după animalul lor majoritatea o vor face. Câinii comunitari în general au locul lor. Și sincer numărul lor nu e așa mare. Au fost uciși destui. Poate încet încet învățăm să fim responsabili.

  5. Ideea e minunata. Dar ce ne facem cu stapanii iubitori de caini,care au nevoie de educatie in sensul asta ? Sunt atat de multi care au caini pe care ii iubesc,dar nu iubesc sa si stranga excrementele acestora. Eu am caine si strang intotdeauna dupa el. Consider ca din momentul in care am luat decizia de a avea un caine,am si niste responsabilitati in acest sens. Toate cele bune !

  6. Este o idee foarte buna. Un lucru si mai bun ar fi un parc special pentru caini, si astfel proprietarii de animale nu vor mai fi „nevoiti” sa imparta aceleasi spatii de plimbare cu cei care nu detin animale (o exprimare cam nefericita totusi).

  7. Excelenta idee ! Iar pt cei care se scuza ca nu au pungute , banuiesc ca servetele sau hartii inutile se gasesc prin geanta/buzunar …pt ca si mie mi se mai intampla cand ieseam cu catelusul (pe care nu-l mai am), insa cautam sa strang cu ce puteam/aveam ,nu lasam „podoaba” in mijlocul drumului, nici macar in iarba. Dar cu aceasta initiativa, mai greu cu scuzele de acum incolo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.