Năvodari Alert

Năvodari Alert

Ce înseamnă „Năvodari Alert”?

Este un concept de aplicație pentru telefoanele mobile care în curând o să se răspândească în toată țara.

În ce constă?

Simplu. Se crează aplicația și se pune GRATUIT la dispoziția tuturor navodarenilor prin App Store, Google Play și Windows Store.

Cu ce ne ajută?

Cu foarte multe. Am dezvoltat ideea aplicației ieri, când mulți oameni erau iritați de faptul că nu au aflat că o să se oprească apa caldă în Năvodari. Însă suntem anunțați prin SMS-uri pe telefoanele personale de fiecare dată când aleșii locali sunt invitați la vreo emisiune televizată, iar asta FĂRĂ ACORDUL NOSTRU.

Cum funcționează?

Se downloadează aplicația în telefonul personal și va avea două meniuri.

Primul meniu, pentru informarea cetățenilor. Când administrația locală are de făcut un anunț de interes local, se primesc notificări pe ecranul telefonului, exact ca la Facebook. Exemple de notificări sunt: se oprește apa în oraș pentru o anumită perioadă, un sector de drum intră în reparații și ne este recomandat să-l evităm pentru x zile, are loc un eveniment în oraș și suntem invitați să participăm, au loc modificări în interiorul administrației locale (ex: se mută locația unui serviciu public, se schimbă programul unui serviciu public), și multe altele.

Al doilea meniu constă în informarea administrației locale de către cetățeni. Când cineva surprinde un accident, surprinde persoane care deranjează liniștea publică, descoperă o nouă groapă în asfalt sau surprinde o ilegalitate, folosește opțiunea de foto/video, adaugă o mică descriere despre ce se-ntâmplă și locația, iar după ce apasă pe „trimite” această informație va apărea instant la serviciul de Poliție Locală care va dispune imediat luarea de măsuri sau să anunțe mai departe organele abilitate, în funcție de situație.

Când va fi gata aplicația?

Asta nu depinde doar de mine. Am lansat ideea aplicației în timpul campaniei electorale iar acum un prieten mi-a reamintit de ea. Consider că va fi o aplicație utilă năvodărenilor și de aceea voi lua legătura cu reprezentanții primăriei pentru a găsi soluții s-o punem în aplicare.

2 COMENTARII

  1. Super tare ideea.practic ai fii tot timpul la curent cu ce se intampla in orasul tau si poate ca si problemele ies mai rapid la iveala si se rezolva mai repede.f tare.felicitari.iata o idee sclipitoare.acum cauta un priceput si dai drumul la tr?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.