Acasă Politica Gata cu risipa la mâncare. PMP propune ca magazinele să doneze alimentele nevândute

Gata cu risipa la mâncare. PMP propune ca magazinele să doneze alimentele nevândute

Gata cu risipa la mâncare. PMP propune ca magazinele să doneze alimentele nevândute

Românii aruncă la gunoi peste 2,2 milioane de tone de mâncare anual, arată estimările Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene. Parlamentarul PMP Petru Movilă vrea să oblige comercianţii şi agricultorii să doneze alimentele nevândute în loc să le distrugă.

”Este un fenomen îngrijorător această risipă de alimente care ia amploare pe zi ce trece. Nu se poate ca milioane de tone de alimente să fie aruncate la gunoi, iar mii de oameni să moară de foame, pentru că nu au bani cu ce să își cumpere mâncare. Trebuie să intervenim pentru a stopa această risipă”, a spus deputatul PMP Petru Movilă, cel care va iniția o lege în acest sens.

Concret, deputatul PMP dorește ca alimentele care nu se vând să nu mai fie distruse, ci donate organizațiilor de caritate, care le vor ditribui celor ce au nevoie, cum ar fi căminele de bătrâni și de copii. Legea simplifică procedurile birocratice pentru donarea de alimente iar cei ce aleg această cale vor putea beneficia și de reduceri ale taxelor de salubritate dacă donează surplusul de alimente unor organizații de caritate. Pe lângă aceste facilități fiscale pentru firmele care donează alimentele în surplus, deputatul propune ca acestea să beneficieze de reclamă gratuită la TV, radio, online sau presă scrisă.

logo pmp

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.