Acasă Administratie Locala Navodari Când aroganța e mai presus de siguranța cetățenilor

Când aroganța e mai presus de siguranța cetățenilor

Când aroganța e mai presus de siguranța cetățenilor

casa recoltei2
Despre povestea casei de pe Recoltei lăsată în paragină am scris pe 8 august, ziua în care o bucată din acoperișul casei a căzut și a lovit un vecin. A doua zi, pe 9 august, a avut loc o ședință de Consiliu Local la care a participat și primarul orașului. Am propus să căutăm soluții legale pentru ca acea casă să fie dărâmată cât mai repede. Mi s-a răspuns că administrația locală nu poate dărâma casa respectivă, fiind proprietate privată (chiar dacă casa a fost ridicată fără aviz de construcție), însă nici nu i se poate elibera proprietarului aviz de demolare deoarece acesta are multe datorii iar singurii care ar putea face ceva în acest sens ar fi cei de la Inspectoratul de Construcții sau cei de la ISU.

Ulterior am luat legătura cu cineva de la Inspectoratul în Construcții care mi-a răspuns că Primăria este de fapt cea care poate lua măsuri prin reprezentanții Corpului de Control din Primărie și pot dispune să demoleze casa pentru că pune în pericol trecătorii, dar mai ales că nu are aviz de construcție. Ce am înțeles eu din toată această treabă este că cei din conducere ori fug de responsabilitate ori nu cunosc legile.

Astăzi am avut surprinderea să citesc în presă că într-un final cei de la Corpul de Control al Primăriei Năvodari s-au sesizat și l-au somat pe proprietar să-și demoleze construcția, fiind pasibil de amendă. Curios este faptul că acea casă este ridicată de vreo 15 ani de zile însă până să se facă acest tam-tam nu s-a sesizat nimeni.  Curios mai este și faptul că acea casă este racordată la utilități.

În încheiere vreau să taxez aroganța unui consilier local psd (nu doresc să-i dau numele) care după ședința de Consiliu Local de pe 9 august mi-a zis amuzat „Ia-ți o vestă pe tine cu PMP și du-te să dărâmi tu casa aia, eu te susțin!”. Domnule coleg consilier local, dacă pentru tine siguranța năvodărenilor este un motiv de caterincă, atunci să știi că nu meriți să-i reprezinți.

1 COMENTARIU

  1. Ar trebuii sa fiti atent la toate sedintele,ce hotarari se iau ca sa nu treaca ca neobservate de voi consilierii minoritari si sa sesizati autoritatile prin demersuri,denunturi.nu va lasati invinsi sau manjiti..navodariul e un oras mic si multi stiu totul(eu unul..da)ar trebui sa va interesati si unde sa indreptat promenada dupa nautic in zona digului..ce au de gand cu cele 8loturi pregatite si cadastrate inca din luna oct..???l am avertizat pe d-nul primar,pe dna neacsu care nu vrea sa spuna nimic..mai merg joi intr-o audienta cu ceilalti proprietari care noi aveam primele loturi si dupa daca nu intelege sa le faca parcare sau sunt deja date..la domnii consilieri care fac blocuri in prima linie..direct denunturi la DNA Buc.,curtea de conturi..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.