Acasă Politica Gata cu asistații sociali!

Gata cu asistații sociali!

Gata cu asistații sociali!

Deputatul PMP, Petru Movilă, vrea să-i pună la treabă pe cei care primesc ajutor social si somaj. Astfel, parlamentarul PMP va depune în septembrie un proiect de lege potrivit căruia șomerii să nu mai primească bani din partea statului, în cazul în care vor refuza două oferte consecutive de muncă. Totodată, românilor care nu vor participa, după o lună de stat acasă, la cursurile organizate de Ministerul Muncii pentru a se reangaja, li se va tăia şomajul.

,,Acești oameni care și-au pierdut locul de muncă nu sunt deloc fericiți. Ei intră în șomaj pentru o perioadă de timp, primesc un ajutor de la stat, dar tot în acest timp, același stat, le oferă posibilitatea de a se recalifica. Deci posibilitatea de a reintra în câmpul muncii. Dacă aceștia care se complac în acea stare de șomaj și nu merg la cursuri, atunci nu mai merită acei bani. Cei care merg doar pentru a fi prezenți, ca să nu se spună că nu vor să muncească, dar refuză două oferte consecutive de muncă vor fi și ei scoși de la șomaj”.

Deputatul PMP vrea să-i pună la treabă și pe cei care nu au muncit niciodată, dar primesc ajutor social de la bugetul statului. Cei care nu au probleme de sănătate, deci sunt apți de muncă, trebuie să se facă utili pentru a lua acel ajutor social, ba chiar mai mulți bani. Astfel, aceștia vor trebui să muncească acolo unde-i pune primăria localității în care își au domiciuliu, categoric după posibilitatea fiecăruia și vor fi pontați ca orice angajat. Lunar aceștia ar urma să primească bani în plus pentru munca prestată, alții decât cei din ajutorul social.

logo-1

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.