Acasă Administratie Locala Navodari Se va finaliza și pasarela.. cândva!

Se va finaliza și pasarela.. cândva!

4
Se va finaliza și pasarela.. cândva!

pasarela navodari2

De ce spun „cândva”? Pentru că, din cauza unui „mic” detaliu care i-a scăpat domnului proiectant, lucrarea stagnează. Sub una dintre căile de acces pe pasarelă, mai exact la cea de pe partea cu benzinăria Voll, este o țeava de gaze, iar conform legii, nu ai voie să blochezi accesul la ea, implicit să construiești deasupra ei.

pasarela navodari1

Acum se caută o soluție alternativă și.. se tot caută. Țeava cu pricina este cea din imaginea de mai sus.

O soluție eficientă și rapidă este să se sape pe sub țeava de gaze și să se formeze un mic tunel în formă de U întors, tunel în care să fie cuprinsă și țeava. În cazul unei defecțiuni la țeavă, prin acel tunel să se facă accesul la aceasta. Astfel, reușim să terminăm pasarela conform proiectului și nici nu suntem nevoiți să mutăm țeava. Vor exista ceva consturi suplimentare pentru realizarea tunelului, dar poate se ocupă domnu’ proiectant să deconteze factura, doar este greșeala lui, nu? Bine, nici cei ce au aprobat proiectul nu sunt scutiți de vină, dar astea-s alte detalii.

pasarela navodari3pasarela navodari4pasarela navodari5pasarela navodari8

Cealaltă cale de acces la pasarelă este aproape terminată, la fel și partea de sus. Însă, ce n-am reușit să înțeleg la fața locului a fost lățimea acesteia, este totuși vorba despre o pasarelă pietonală sau o să avem un mic poduleț pentru mașini? Poate cineva a anticipat foarte mulți turiști pe sezon estival care vor folosi această pasarelă, dar de acest lucru ne vom convinge abia la vară. Eu tot sunt de părere că în locul acestei construcții fără personalitate ar fi mers o pasarelă mai modestă și cu puțin gust, ca cele din Mamaia de exemplu. Dar nah.. măcar să avem noi tot proiectul drumului Năvodari-Mamaia terminat până pe 1 noiembrie, când este termenul final.. ultimul sper.

pasarela navodari6 pasarela navodari7

4 COMENTARII

  1. Salut, vrei sa spui ca la 1 noiembrie ar trebui sa fie gata drumul, pistele pentru biciclisti si iluminatul? Si presupun ca asta nu este ultimul strat de asfalt?

    • Conform ultimei hotarari de Consiliu Local, termenul final pe care l-a primit constructorul este 1 noiembrie. Se pare ca asta este ultimul strat de asfalt, chiar daca pe alocuri am vazut si eu ca drumul are anumite denivelari. Voi aduce acest lucru in discutie inainte sa se faca receptia lucrarii.

  2. Nici statii pentru autobuze nu s-au construit si conducatorii mijloacelor de transport in comun au capatat obiceiul de a opri in preajma sensurior giratorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.