Acasă Administratie Locala Navodari M-am gândit la ce ne lipsește să avem o altfel de iarnă

M-am gândit la ce ne lipsește să avem o altfel de iarnă

8

Cum ne petrecem noi verile la Năvodari? Păi, putem începe cu nelipsitele grătare. E ziua cuiva? facem grătar! Aniversăm ceva? facem grătar! E weekend?.. grătar! Și asta de obicei până la ore târzii (sau până-și fac țânțarii apariția).

Mersul la plajă…Eu când eram copil, parcă eram fermecat de mare. Nu știu ce, dar mă atrăgea ceva la ea, mi se părea așa.. wow! Iar aceeași bucurie o văd acum la mai toți copiii pe care-i văd la plajă.

Pe lângă grătare și mersul la plajă, am observat că ne plac plimbările. Da, toată ziua, indiferent de oră, întâlnim oameni plimbându-se prin tot orașul, pe plajă (mai ales la apus), iar mai nou pe promenadă. Îmi place mișcarea, o promovez cât de mult pot și chiar mă bucur să văd că și alții o fac. Avem un oraș curat (păcat că mulți nu vor să-l și păstreze așa) și trebuie să profităm de el.

Ah, era să uit de terase. Cât e vara de lungă, toate terasele din oraș o duc bine. Ne place să stăm pe terasă, la umbră, să savurăm ceva rece și să pălăvrăgim cu prietenii. Indiferent că-i dimineață, canicula de după-amiază sau deja seară, terasele își fac treaba. Probabil și-o vor face și la iarnă dacă nu se scoate legea fumatului, dar asta-i altă poveste.

Însă trece vară, cât ai clipi trece și toamna și…vine iarna. Cum ne petrecem noi timpul iarna?

Aici n-ar fi prea multe de spus. Cel mai comun sport pe care-l practică năvodărenii iarna este ieșitul la cafea (chiar dacă este ora 22, tot „hai la o cafea” se spune) și uneori plimbatul prin oraș. Iar când ne plimbăm, admirăm copacii cu luminițe, instalații de iarnă din oraș și statuile înghețate, iar asta pentru că nu prea avem parte de zăpadă la fel ca cei din restul țării.

Totuși, ce ne lipsește să avem și noi în oraș o altfel de iarnă? Adică, pe lângă frigul pe care-l simțim, să simțim și atmosfera iernii, chiar dacă nu avem zăpadă? Gândul ăsta îl am de vreo 4 ani de zile în cap, dinainte să mă implic în politică, iar răspunsul este simplu: UN PATINOAR!

Ca și locație aș alege spațiul de lângă stadionul „Flacăra”, exact în zona în care a fost amplasată scenă la „Zilele Orașului Năvodari”. Asta pentru că este un spațiu destul de încăpător iar în parcarea de lângă este destul loc pentru parcatul mașinilor dar și pentru un mic „Târg de Iarnă”, cu vin fiert și toate cele.

Cum ar fi să nu mai fim nevoiți să mergem în alte orașe pentru a ne da cu patinele? Cum ar fi să avem un mic colț de Rai chiar la noi în oraș? Eu consider că altfel ar trece iarna și am avea încă un motiv în plus să ieșim din casă și să facem puțină mișcare. Dacă și voi sunteți de acord cu această idee, mă apuc deja de treabă și sper că până la iarnă să reușim acest lucru.

patinoar

sursa foto: gokid.ro

8 COMENTARII

 1. Ganduri frumoase !!!!! Poate rind viata pentru copii orasului Navodari …ce frumos w sa fi tanar cand esti bun !!!! Un gand o ideee si …spooor la treaba Tinere Constantin !!!!

 2. Da ar fi un lucru extra…ce minunat…esti tinar si voi tineretul aveti idei bune…sustin acesta ideie a ta…TRECI LA FAPTE …dar pina la iarna mai este …ce facem cu reteaua de gaze?….ce facem cu mirosul de fecale care a impinzit orasul…nu poti sa dai drumul la aer conditionat…jale mare…voi merge la garda de mediu…

  • Din pacate, degeaba mergeti la Garda de Mediu. Am luat eu legatura cu ei si mi-au spus ca, mirosul de balegar nu este catalogat ca si miros toxic 🙂

   Reteaua de gaze este in plan de extindere, sunt sigur ca in curand va ajunge si pe strada dumneavoastra. Rugamintea administratiei locale este sa aveti rabdare, nu putem face totul peste noapte, insa cu timpul se vor rezolva
   toate nevoile navodarenilor.

 3. Ce frumos sună!! Năvodari mai are nevoie si de un spital…. Succes in continuare!!!Poate visele devin realitate!!! Mă întreb uneori,de ce orașul Ovidiu care este mult mai mic are la centrul cultural o grămadă de activități GRATUITE pentru copilași iar Năvodari este așa sărac din punctul asta de vedere….pian, balet,canto,informatica,dasuri populare,etc….poate ne dezvoltăm si noi puțin activitățile gratuite în acest oraș minunat!Mult succes si putere de munca!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.