Acasă Diverse 60.622 de semnături pentru stoparea eutanasierilor în Constanța

60.622 de semnături pentru stoparea eutanasierilor în Constanța

7
60.622 de semnături pentru stoparea eutanasierilor în Constanța

world-animal-protection-2 world-animal-protection

Am acceptat invitația celor de la Save the Dogs în colaborare cu World Animal Protection  de a depune la Primăria Constanța 60.622 de semnături ale persoanelor care nu sunt de acord cu eutanasierea câinilor în Constanța. Da, 60.622 de persoane din întreaga lume ne condamnă și au aflat că noi, cei din Constanța, în anul 2016 nu suntem în stare să stopăm înmulțirea câinilor comunitari și alegem să-i omorâm.

Pe lângă ideile și propunerile celor de la ONG-uri le-am propus și eu celor de la Constanța să facă cum îmi doresc să facem și noi la Năvodari. În primul rând, le-am explicat că problema reală nu o reprezintă câinii de pe străzi, ci câinii care ar urma să ajungă pe străzi. Oricât de mulți câini comunitari s-ar aduna, tot or să apară alții. Adevărata problemă o reprezintă câinii cu stăpân care nu sunt sterilizați și sunt lăsați să se înmulțească în voie, iar ulterior puii lor sunt abandonați. Le-am propus să înființeze o Poliție a Animalelor în cadrul Poliției Locale care să se ocupe, printre altele, cu o acțiune de informare a locuitorilor orașului Constanța (în special la cei ce locuiesc la casă) și să-i anunțe că sunt obligați prin lege să-și sterilizeze câinii dacă sunt de rasă comună sau metiș, altfel riscă amenzi destul de mari. În timp ce fac această acțiune de informare, să pornească în paralel o acțiune de sterilizare și microcipare gratuită din partea Primăriei pentru toți proprietarii de câini care sunt de acord, indiferent de rasa animalelor. Această Poliție a Animalelor să se ocupe și de sancționarea abandonurilor și abuzurilor asupra animalelor.

În al doilea rând, pentru a nu mai fi nevoiți să eutanasieze în termen de 14 zile câinii adunați de către hinghieri, pot colabora cu ONG-uri și iubitori de animale, să le ofere un teren pe care aceștia își pot amenaja din fonduri proprii un spațiu în care să-și îngrijează câinii adoptați de la adăposturile Primăriei, iar mai departe să-i pregătească pentru adopții în țară și străinătate. Nu m-au crezut când le-am zis că sunt foarte mulți oameni din străinătate care doresc să adopte câini de la noi, însă au să se convingă pe viiitor.

O idee foarte bună a celor de la World Animal Protection a fost cea cu implementarea unor proiecte educative în școlile primare, prin care micuții noștri vor învăța despre responsabilitățile deținătorilor de animale, despre nevoile necuvântătoarelor, ceea ce va avea ca rezultat o mai bună interacțiune cu acestea, scăderea numărului de incidente, a cazurilor de cruzime și abandon, precum și creșterea numărului de animale de companie, mai exact de câini sterilizați, vaccinați, înregistrați. Așadar, obiectivul major al programului este schimbarea atitudinală, și nu acumularea de cunoștințe. Mai multe detalii pe www.sainvatamdespreanimale.ro

7 COMENTARII

  1. Ma bucur ca in sfarsit am gasit un consilier care sa se ocupe de aceasta problema in mod real . Sper sa colaboram pe viitor si sa reusim sa schimbam politica Primariilor, atat in Constanta cat si in Navodari. E imbucurator sa vad pe cineva din lumea politica ca are nu numai vointa dar si viziune!

  2. Ar fi bine să facă asta pentru ca multe animale, cum ar fi câinii, au îndurat multe chinuri. Acum ar trebui sa le facă un bine la acesti câini, nu să-i omoare.

  3. Mda. Imi pare rau ca nu i-am filmat pe cei de la ecarisaj, acum 2-3 ani, cum dadeau drumul din masina inapoi pe strada cainilor comunitari , sub podul de la Agigea. Voua nu va e jena de minciunile astea pe care le spuneti?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.