Acasă Administratie Locala Navodari Cetățean de onoare.. fără onoare?

Cetățean de onoare.. fără onoare?

3

28 iulie 2011: „Dedicat administraţiei publice, Stere Sponte a devenit cetăţean de onoare al oraşului Năvodari.”

Stere Sponte: „Hotărârea primarului Matei de a mă declara cetăţean de onoare o apreciez ca fiind una corectă. Au fost stabilite anumite criterii de acordare a titlului de cetăţean de onoare, iar pentru consilierii locali cerinţa era să aibă 4 mandate ori eu deja am ajuns la cel de-al cincilea, la care se adaugă şi cei 4 ani în care am fost viceprimar al Năvodariului, dar şi cei 15 ani de activitatea în cadrul primăriei ca şef al Serviciului de Urbanism. Activez în administraţia locală din 1975. Deocamdată sunt primul consilier local din Năvodari declarat cetăţean de onoare. Poate peste vreo 10 ani o să mai fie şi alţi consilieri care vor primi această distincţie”

16 septembrie 2016: „Sponte Stere s-a ales cu patru ani de închisoare, în regim de detenție.”

Raport DNA: Stere Sponte a iniţiat un proiect de Consiliu Local prin care s-a hotărât însuşirea raportului de evaluare a terenului în suprafaţă de 26.205 m.p. ajutându-l astfel, pe primarul oraşului Năvodari, să stabilească o valoare diminuată faţă de valoarea reală, aşa cum rezultă din cele descrise mai sus. Și în acest caz, vânzarea terenului suplimentar faţă de cel din măsurători, de 1.605 m.p., identificat în urma măsurătorilor cadastrale ale terenului sus-menţionat, s-a făcut, prin încălcarea atribuţiunilor de serviciu, fără a se desfăşura o procedură de licitaţie publică, din iniţiativa inculpaţilor Sponte şi Calapod. Prejudiciul provocat Consiliului Local Năvodari este de 52.627,95 euro fără TVA, acelaşi fiind şi folosul necuvenit adus în favoarea SC TERRA DEL SOL SRL Constanţa.

Personal, nu-l cunosc pe acest domn, însă indiferent despre cine ar fi vorba, nu mi se pare normal ca unei persoane să îi mai fie permis să aibă titlul de cetățean de onoare al unui oraș după ce instanța de judecată a hotărât că se face vinovat de prejudiciera orașului respectiv. Consider că trebuie să-i fie retras cât mai curând titlul de „Cetățean de Onoare” al orașului Năvodari.  

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.