Acasă Administratie Locala Navodari Gata cu mașinile parcate lângă trecerile de pietoni

Gata cu mașinile parcate lângă trecerile de pietoni

10

Având în vedere necesitatea descongestionării traficului rutier, aflat într-o continuă creștere și reducerea posibilității producerii de incidente rutiere grave, în Orașul Năvodari este necesară marcarea longitudinală a zonelor cu risc major de accidente datorate vizibilității reduse, cauzate de către autoturismele parcate în apropierea trecerilor de pietoni, stațiilor de transport în comun și a intersecțiilor.

În Orașul Năvodari există un parc auto estimat la 5000 de autovehicule rezidente și o populație estimată la 41.000 de oameni, populație aflată într-o continuă creștere, în special în sezonul estival, când prin sosirea turiștilor riscul de producere a accidentelor rutiere, atât între autoturisme, cât și între autoturisme și pietoni este sporit.

Ținând cont de cele prezentate mai sus, am inițiat și supus spre aprobare un proiectul de hotărâre cu privire la trasarea longitudinală de zone de staționare interzisă, cu lungimea de 25 de metri pe ambele sensuri de circulație, în zonele cu risc major de accidente.

1-proiect-hotarare-trasare-longitudinala-oprire-parcare-stationare-page-002 1-proiect-hotarare-trasare-longitudinala-oprire-parcare-stationare-page-003

 

10 COMENTARII

  1. chiar ne am saturat de masinile parcate ampulea in tot orasul, pe treceri langa treceri in statii pe trotuare nu vezi nimic de ele mai ales la patronul ala de la fastfood mai jos de supermarket cand isi pune masina langa trecere nu vezi nimic, chiar saptamana trecuta era sa calc niste copii seara

  2. Ca idee…nu am mancat si nici nu o sa mananc vreodata de la fastfood-ul ala,nu pt ca nu e buna mancarea,habar nu am cum e…dar un lucru stiu sigur,ca nu pot sa inghit produsul „frumos ambalat” al unui magar cu aere de patron de butic care isi parcheaza ml-ul direct pe trecerea de pietoni si imi pune copii in pericol zilnic. Sunt trei scoli(nr.1,2 si liceul) la care trebuie sa ajunga elevii si trecerea aia e in drumul lor.Nesimtit indolent!

  3. In sfarsit se face ceva in acest sens!!! Sunt reclamatii ale parintilor de ani de zile sa se ia masuri macar pe langa scoli si gradinite si nu au facut nimic!!!

  4. 10 metri este de ajuns dar trebuiesc plantati si niste stâlpisori caci nesimțiți or sa parcheze si pe acel marcaj iar poliția comunitară amendează pe cine vor ei,pe jmekeri ai lasa in pace.

  5. Sincer nu cred ca asta este cea mai buna solutie. Lege in acest sens a existat pana acum, doar ca soferii nu o respecta si politia nu aplica sanctiunile aferente. Nu de putine ori am fost la un pas de a lovi persoane pe mai multe treceri din Navodari, desi sunt un sofer precaut si incetinesc.o alta problema pe care o intalnesc in fiecare dimineata este agloneratia excesiva din zona ana si cornel – laura si ionel cauzata de tomberoanele amplasate fix pe banda destinata soferilor care doresc sa vireze la dreapta inspre lazar edeleanu, dar sunt nevoiti sa faca acest lucru se pe banda de mers inainte, formand o coada inutila.demersurile ar trebui facute in sensul respectarii legii nu a introducerio uneia noi care la fel nu va fi respectata

    • Cum si tu era sa lovesti persoane pe trecerea de pietoni din cauza vizibilitatii reduse, si eu era sa o patesc si multi alti soferi din oras. Legea exista de multi ani in acest sens, doar ca n-a fost aplicata. Am facut acest proiect pentru a se putea aplica legea. Daca soferii respectau legea si nu parcau neregulamentar, nu ar mai fi fost nevoie. Acest proiect este mai mult decat necesar, prefer sa previn evenimentele neplacute decat sa iau masuri dupa ce se intampla ceva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.