Acasă Politica Cinci minute la vot sau zile întregi de proteste?

Cinci minute la vot sau zile întregi de proteste?

Cinci minute la vot sau zile întregi de proteste?

 

mergeti la vot

sursa foto: facebook.com

În opinia unora, vinovați de această situație în care se află țara noastră în momentul de față sunt cei ce au votat PSD-ALDE. Eu zic totuși că nu-i chiar așa.

Cei ce au votat PSD-ALDE sunt simpatizanții lor care ies mereu la vot. Simpatizati cărora nu ai cum să le schimbi opinia, oricât de multe dovezi le-ai arăta. Televiziunile de casa ale PSD-ului îi „hrănesc” constant cu ură asupra tuturor celor ce-s împotriva PSD-ului. S-a văzut asta și la contra-protestul organizat de ei.

Diferență la vot o fac întotdeauna românii care, culmea, nu ies la vot. Strategia PSD-ului de ani de zile este să ne îndoctrineze pe cât mai mulți cu o gândire la modul „oricum votul tău nu contează” sau „tot ei câștigă” iar din păcate se pare că dă rezultate. Cu cât ar ieși mai mulți la vot, cu atât procentele PSD-ului ar scădea.

La fel ca și PSD-ul, și UDMR-ul are o masă de votanți, ce-i drept mai mică, dar care ies mereu la vot. Din cauza prezenței prea slabe la vot în întreaga țară. UDMR-ul reușește mereu să intre în Parlament. Dacă prezența națională la vot ar fi fost mai mare, UDMR-ul n-ar mai intra în Parlament și nu ne-am mai face probleme că vor ajunge la guvernare prin diferite alianțe. Însă să revenim la ale noastre.

Imediat după alegeri, ce-a mai întâlnită scuză a celor ce n-au ieșit la vot a fost „nu votez că toți sunt la fel!”. Știu, puterea corupe! Și sunt șanse mari ca toți cei ce vor ajunge la conducere să se îmbete cu putere. Dar nu avem de unde să știm sigur asta până nu îi vedem acolo, până nu le acordăm încrederea.

Dacă un partid sau reprezentanții unui partid au fost la putere și consideri că nu au condus țara (sau orașul/județul, depinde de situație) așa cum crezi tu că ar fi trebuit, nu te lași păgubaș! Data viitoare mergi și votezi alți candidați, candidați care nu au avut ocazia să-ți dovedească de ceea ce sunt în stare. Dacă și ăștia te dezamăgesc, la următoarele alegeri votezi pe alții și tot așa până găsești unii care merită cu adevărat! Asta pentru că votul este cea mai puternică armă pe care (încă!) poți s-o folosești într-un stat democrat!

Iar dacă din lista aia de candidați chiar consideri că nu merită niciunul, IMPLICĂ-TE ȘI CANDIDEAZĂ! Convinge lumea că tu chiar vrei binele comunității. Să vezi pe propria piele cum este atunci când te zbați să le explici motivul pentru care ai ales să faci asta și primești de această data tu replici de genul „toți sunteți o apa și un pământ, vreți doar să furați!”. Dar iar o dau în altele.

Pe toți i-am îndemnat să-și exercite dreptul la vot iar uneori au existat cazuri în care le-am zis ca măcar să meargă și să-și anuleze votul, dacă nu sunt convinși de niciun candidat. Însă nici asta nu-i o soluție. Ar fi fost o soluție dacă și-ar anula votul TOȚI CEI CE NU IES LA VOT. Optisprezece milioane de voturi exercitate din care zece milioane să fie anulate, ăla da semnal de alarmă! Însă asta nu o să se întâmple prea curând.

yes la vot

Zilele astea tot mai mulți români au recunoscut și regretă faptul că nu au mers la vot. Asta nu face decât să mă bucure, chiar dacă este prea târziu, și îmi doresc din toată ființă mea să nu uite acest lucru până la următoarele alegeri. Mai bine cinci minute la vot decât zile întregi de proteste!

250.000 protestatari

sursa foto: Digi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.