
În ultima perioadă vedem din ce în ce mai multe nemulțumiri în legătură cu administrația locală, toate nemulțumirile fiind postate.. pe facebook. Gropi, becuri de iluminat public arse, bănci rupte prin parcuri, locuri de joacă pentru copii vandalizate, mașini parcate neregulamentar, și multe, multe altele. Ok, este dreptul oricui să își dea cu părerea sau să se plângă, dar dacă chiar vă doriți ca anumite probleme să se și rezolve, trebuie să vă implicați și voi.
În primul rând, dacă sesizați comiterea unei ilegalități, persoane care tulbură liniștea publică, persoane dubioase prin parcări sau pe lângă locuințe la ore târzii, mașini parcate neregulamentar, persoane căzute pe jos, etc, nu postatul pe facebook este soluția! Apelați la Poliția Locală (dispecerat Poliția Locală Năvodari: 0241760307) sau la 112 (în funcție de gravitatea situației). Este aproape imposibil ca la un oraș de mărimea Navodariului să acoperi toate problemele care apar prin oraș cu patru agenți pe tură! Dacă postați pe facebook „vai ce nemulțumit sunt de ăștia de la poliția locală că nu fac nimic”, aveți șanse minime ca problema pe care o sesizați să își găsească rezolvare. Prin solicitarea lor la fața locului, veți avea surpriza ca problema să se rezolve mult mai repede. Nu vreau să considerați că iau apărarea cuiva, însă asta este realitatea.
În al doilea rând, dacă aveți alte probleme care țin de Primărie și departamentele acesteia, tot ce trebuie să faceți este să îi anunțați pe cale oficială, printr-o cerere depusă la registratură.
„Domnule primar,
Subsemnatul X domiciliat în X, vă aduc la cunoștință că în zona X un bec de iluminat public nu mai funcționează/o bancă a fost vandalizata/un tobogan s-a rupt/ ne bat crengi de copaci în geam/s-a surpat trotuarul/etc și vă rog în numele tuturor locuitorilor din zonă afectați de această problemă să dispuneți înlocuirea toboganului/becului/băncii sau toaletarea copacilor/repararea trotuarului. Vă mulțumesc anticipat
data și semnătura”
Declarația o formulați în funcție de problema reclamată și atașați o copie de buletin când o depuneți la registratură în Primărie. Astfel, aveți 95% șanse ca problemă sesizată să își găsească rezolvare în cel mai scurt timp.
Sper că nu mi-o luați în nume de rău, dar îmi doresc să va implicați cu adevărat în comunitate și să contribuim cu toții la schimbările pe care ni le dorim.
Da adevarat nu pe facebook dar când îți este pusă viața în pericol ce faci? Azi 25.10 .2017am sunat la politia locală în legătură cu un om al străzii care a devenit violent și doarmea în scara blocului meu unde și urineaza ,mi s a spus ca tb sa fie la fata locului sa l someze, adică dacă se mai întâmplă să l găsesc , să sun ca vor veni,reamintesc ca acești oameni nu au nimic de pierdut și ce ar treibui sa fac sa mă simt în siguranță ,cum sa mă implic sa primesc ceva în cap și sa fiu urmărită de oamenii străzii care au spate.