Acasă Administratie Locala Navodari Susținem învățământul din Năvodari!

Susținem învățământul din Năvodari!

Susținem învățământul din Năvodari!

Am ales să fac parte din Comisia pentru Învățământ, Sănătate, Cultură, Protecție socială, Sportivă și de Agrement pentru a susține în totalitate tot ce înseamnă aceste lucruri. Astăzi am mai marcat încă o reușită.

Până anul trecut, elevii din Năvodari care beneficiau de burse primeau câte 12 lei/lună pentru bursele sociale, 15 lei/lună pentru bursele de merit și 25 lei/lună pentru bursele de performanță.

Vineri, în cadrul ședinței de Comisie pentru Învățământ, Sănătate, Cultură, Protecție socială, Sportivă și de Agrement, la inițiativa domnului primar am avut de dezbătut un proiect care prevedea creșterea burselor pentru elevi. Cele sociale creșteau de la 12 la 20 de lei, cele de merit creșteau de la 15 la 25 de lei iar cele de performanță de la 25 la 50 de lei.

 

proiect burse elevi navodari
Ca urmare a discuțiilor din trecut în legătură cu acest subiect cu profesori dar și cu părinți dezamăgiți de faptul că bursele sociale sunt atât de mici încât mulți alegeau nici să nu-și mai depună dosarele pentru a beneficia de acei bani, am considerat și că această nouă sumă este mică, tocmai de aceea am hotărât în cadrul Comisiei să cerem majorarea sumei încă o dată.

Pentru a susține și a motiva elevii buni la învățătură am considerat că și ei merită o sumă mai mare alocată atât la bursele de merit, cât și cele de performanță.

În urma discuțiilor ulterioare purtate cu domnul primar am hotărât de comun acord să majorăm pentru anul 2017 bursele sociale la 35 de lei, cele de merit la 40 de lei iar cele de performanță la 100 de lei.

Numai pentru bursa de merit avem peste 600 de elevi care vor beneficia de acești bani și sper că astfel rezultatele lor la învățătură să fie cel puțin la fel de bune ca și până acum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.