Acasă Diverse Sensul giratoriu și semnalizarea

Sensul giratoriu și semnalizarea

Sensul giratoriu și semnalizarea

Scurtă dezbatere.

Pe tot parcursul drumului Mamaia-Năvodari, în apropierea fiecărui sens giratoriu, conducătorul auto din fața mea punea semnal stânga, deși nu își schimba direcția de mers, mergând tot înainte.

Este corect ceea ce face?

LATER EDIT: Pentru că mulți au înțeles din postarea mea că nu cunosc legislația iar și mai mulți își dau greșit cu părerea, am considerat că este mai ok să pun și o explicație.

Regulamentar, trebuie să semnalizei cu stânga la intrarea în sensul giratoriu, iar când te apropii de ieșirea dorită să semnalizezi dreapta arătându-le și celorlalți că vrei să ieși din giratoriu. Teoretic, omul face bine că semnalizează stânga la intrarea în sensul giratoriu, dar ar trebui ca imediat să semnalizeze și dreapta că iese pe prima ieșire (care coincide cu mersul înainte în cazul ăsta).  Dar la astfel de sensuri giratorii, care au diametrul de vreo șase metri lungime, nici n-ai timp să mai semnalizezi stânga și ulterior dreapta, tocmai de aceea majoritatea șoferilor renunță să mai facă acest lucru.

Mulți nu mai semnalizează nimic în astfel de sensuri giratorii cu diametrul mic, deși teoretic este incorect, dar practic este mai la îndemână deoarece chiar și o scurtă semnalizare la stânga îi poate deruta pe cei care vin din sens invers dându-le impresia că ai vrea să virezi la stânga sau să întorci în sensul giratoriu. Mai periculoși sunt însă cei care intră în sensul giratoriu cu gândul să vireze la stânga și nu semnalizează nimic, tu dai să intri crezând că acela va merge înainte pe sensul lui dar îți virează în față punându-te în situația de a frâna brusc și te va mai și înjura că de ce nu i-ai acordat prioritate (întradevăr, dacă încetinești până la 30km/h în apropierea sensului giratoriu, conform legislației, nu ai mai fi nevoit să frânezi brusc în cazul în care cineva intră în sensul giratoriu fără să semnalizeze).

 

4 COMENTARII

  1. La cum se conduce in Navodari si cat de ” Prudent ” conduc toti baietii cu stickerele alea 😂😂😂 semnalizeaza ” bine ” omu . Mai bine sa semnalizeze aiurea decat sa-ti taie calea si sa-i vezi stickeru pe portbagaj ” Condu Prudent ca pe mine .. ma doare’n pl „

  2. Astia sunt nimic. Te fac cel mult sa franezi degeaba. Stai sa ii vezi pe aia care semanlizeaza dreapta cand merg inainte. Aia sunt si mai periculosi, daca tu cumva astepti sa iesi din dreapta unde, potrivit semnalului, ar trebui sa intre el. Si nu, de dragul „dezbaterii”, nu e corect

  3. Si iti mai dau un subiect, mai mult intrebare de clasa 5-a: Daca intri pe banda 3 in giratoriu si intorci, pe ce banda e corect sa iesi ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.