Acasă Diverse Cine zicea că poliția nu stă pe facebook?

Cine zicea că poliția nu stă pe facebook?

Cine zicea că poliția nu stă pe facebook?

Sâmbătă dimineața mi-a apărut în newsfeed un clip video cu un tico care circula pe contrasens. Pentru că am vrut să-l share-uiesc în ideea de a trage un semnal de alarmă împotriva teribilismului, însă era postat pe un grup privat și nu puteam să fac asta, l-am downloadat și l-am postat public. Într-o singură zi a făcut peste 13.000 de vizualizări.

tico teribilist 2

Duminică dimineața, la nici 24 de ore după ce l-am postat, primesc un telefon de la un domn comisar de la serviciul rutier Constanța care mă anunța că s-a deschis o anchetă în acest caz, doar că nu se deslușește prea bine numărul de înmatriculare din filmarea de pe facebook. Deschid filmarea pe laptop, dau cu zoom, îi dau domnului numărul de înmatriculare, în baza de date s-a potrivit cu marca și culoarea mașinii iar acum urmează ca șoferul să fie sancționat conform legii.

În concluzie, care mai zice că poliția rutieră nu-și face datoria?

Acum doi ani de zile, surpind cu camera de pe mașină un alt teribilist. Deși camera nu este omologată, am trimis imaginile prin mail la poliția rutieră iar după o perioadă sunt sunat și rugat să mă prezint să completez o declarație și să prezint filmarea pe un CD. Șoferul în cauză a rămas fără permis. Mai multe detalii aveți într-un articol din România Liberă.

Pentru a putea scăpa de toți teribilistii surprinși pe străzi trebuie doar să ieșim din starea de comoditate în care ne aflăm și să ne prezentăm cu imaginile surprinse la o secție de poliție rutieră și să completam o declarație. Serios că nu e greu.

În ambele cazuri, jos pălăria pentru agenții care s-au implicat și au aplicat legea.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.