S-a realizat recepția finală a mai multor cartiere rezidențiale în zone distanțate față de actualele stații de transport în comun, populația din aceste zone nebeneficiind de actualul sistem de transport în comun. Din această cauză este necesară o reevaluare a sistemului de transport în comun, care să preia călătorii în condiții de siguranță.

Cu o astel de explozie demografică, Primăria Orașului Năvodari împreună cu celelalte instituții de stat este obligată să asigure cetățenilor toate resursele necesare unei vieți de calitate și condiții de siguranță din toate punctele de vedere, incluzând aici și siguranța transportului public local.

Pentru a veni în ajutorul năvodărenilor care locuiesc în zonele limitrofe ale orașului și care parcurg în prezent o distanță destul de mare până la prima stație de transport în comun, am inițiat un proiect de hotărâre prin care le cerem celor de la Consiliul Județean Constanța să modifice Traseul 43 județean de pe ruta Constanța-Ovidiu-Lumina-Năvodari (traseu pe care operează în prezent firma Metropolitan), astfel încât să acoperim cât mai multe zone din oraș. Vom avea stații noi pe străzile Plopilor (la intersecția cu Recoltei), Nuferilor (lângă podul de calea ferată), Constanței (la intersecția cu strada Rândunelelor) și pe bulevardul Năvodari (la intersecția cu strada Câmpului).

Am inițiat acest proiect în urma discuțiilor cu oamenii ce locuiesc în zonele străzilor Recoltei, Gării și Viilor, oameni care indiferent de anotimp sunt nevoiți să parcurgă o distanță destul de mare până la actualele stații de transport în comun. Tot prin acest proiect am cerut ca firma de transport să intre o dată la două ore în zona Trup Izolat Peninsula. 

Am toată încrederea că în urma solicitării noastre, cei din Consiliul Județean Constanța vor da curs solicitării noastre de a rezolva cerințele îndreptățite ale cetățenilor Orașului Năvodari. 

4 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *