Acasă Diverse Vineri, 28 iulie, zi decisivă pentru navetiști

Vineri, 28 iulie, zi decisivă pentru navetiști

Vineri, 28 iulie, zi decisivă pentru navetiști

 Vineri, 28 iulie, la ora 11:00, în sala „Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ-Consiliul Județean Constanța, va avea loc următoarea ședință de Consiliu Județean. Pe ordinea de zi sunt 31 de proiecte, trei dintre ele fiind in beneficiul navetiștilor din Năvodari și nu numai. 

Primele două se referă la suplimentarea numărului de autovehicule și mărirea numărului de curse la orele de vârf, iar al treilea proiect reprezintă înființarea unui nou traseu pe ruta Constanța-Mamaia-Năvodari-Lumina. 

Proiect de hotărâre privind actualizarea Programului de transport public de persoane prin curse regulate în trafic judeţean pentru perioada 2014-2019, aprobat prin Hotărârea Consiliului Judeţean Constanţa nr. 400/2013, prin modificarea numărului de curse aferente traseului cod 076 Constanţa – Mamaia – Năvodari.

Iniţiator : Vicepreşedinte – PMP Palaz Claudiu Iorga

 Pe traseul 76 județean operează în prezent firma GMS, iar între orele 05:30-09:30 și 16:00-20:00 se va mări numărul de curse de la 66 la 86, iar numărul de autovehicule de la 14 la 24. 

GMS plin

 Proiect de hotărâre privind actualizarea Programului de transport public de persoane prin curse regulate în trafic judeţean pentru perioada 2014-2019, aprobat prin Hotărârea Consiliului Judeţean Constanţa nr. 400/2013, prin modificarea numărului de curse aferente traseului cod 077 Constanţa – Mamaia – Năvodari.

Iniţiator : Vicepreşedinte – PMP Palaz Claudiu Iorga

 Pe traseul 77 județean operează în prezent firma JTA, iar între orele 05:30-09:30 și 16:00-20:00 se va mări numărul de curse de la 32 la 49, iar numărul de autovehicule de la 9 la 11. 

JTA plin

 Proiect de hotărâre privind actualizarea Programului de transport public de persoane prin curse regulate în trafic judeţean pentru perioada 2014-2019, aprobat prin Hotărârea Consiliului Judeţean Constanţa nr. 400/2013, prin înfiinţarea traseului cod 095 Constanţa – Mamaia – Năvodari – Lumina.

Iniţiator : Consilier judeţean – PMP Turcu Daniel

Înființarea unui nou traseu pe ruta Constanţa – Mamaia – Năvodari – Lumina reprezintă o variantă ce ar rezolva pe deoparte problema confortului (traseul fiind nou, se poate pune condiția ca mașinile să aibă minimum 35 de locuri și o limită de vechime a acestora) și am avea o legătură între Lumina și Mamaia pe de altă parte. Toți năvodărenii care vor avea nevoie să ajungă în Mamaia sau Constanța vor mai avea încă o alternativă la transportul în comun.

 Având încă un operator pe traseu, cu autovehicule mai noi și încăpătoare, consider că actualele firme care trec prin localitățile Năvodari și Lumina vor investi și ele în auvehicule mai noi, iar condițiile de transport în comun se vor schimba considerabil. 

GMS murdar

Ei bine, după cum știți, realitatea este că în ultima ședință de Consiliu Județean, proiectul colegului meu Daniel Turcu privind înființarea noului traseu nu a fost susținut de consilierii județeni de la ALDE, PSD și PNL. Tare mi-e teamă că și de această dată vom avea doar trei voturi pentru, din partea consilierilor PMP, iar proiectele nu vor trece. 

Problema condiţiilor transportului în comun persistă de prea mult timp pentru a rămâne indiferenţi. Navetiştii merită un transport în comun DECENT, iar consilierii judeţeni de la ALDE, PSD şi PNL trebuie să înţeleagă acest lucru!

 Tocmai de aceea mă simt nevoit să vă invit pe toți vineri, la ora 11, la ședința de Consiliu Județean. Trebuie să le arătăm că ne pasă! Știu că este în timpul săptămânii, iar la acea oră mulți sunteți în timpul serviciului, dar cei care aveți posibilitatea să fiți prezenți, faceți-o! Acum avem ocazia să schimbăm ceva! Dacă nouă nu ne pasă, consilierilor judeţeni nici atât!

Metropolitan plin

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.