Acasă Administratie Locala Navodari Se revine la circulație reversibilă rutieră pe trei benzi pe pod?

Se revine la circulație reversibilă rutieră pe trei benzi pe pod?

0
Se revine la circulație reversibilă rutieră pe trei benzi pe pod?

circulatie reversibila pod navodari 1

 

Pentru a descongestiona traficul rutier la orele de vârf, conducerea Primăriei a considerat că este o idee bună să avem trei benzi reversibile pe pod, iar începând cu data de 13 iulie 2017 s-a pus în aplicare. Cu alte cuvinte, banda din mijloc să fie când pe un sens, când pe altul, în funcție de zi și de intervalul orar.

Deși mulți năvodăreni au reclamat în repetate rânduri faptul că acest lucru mai mult crește riscul de accidente din cauza șoferilor neatenți, care nu respectă semnele rutiere și circulă pe contrasens, Primăria a lăsat în continuare trei benzi reversibile. Asta până pe data de 2 august 2017, când Poliția Rutieră le-a impus să le scoată. Și le-au scos. Momentan.

În ședința din 4 septembrie, pe ordinea de zi am avut și un Proiect de Hotărâre „cu privire la desfășurarea circulației reversibile, pe trei benzi, în zona podului rutier-Bulevardul Năvodari”.

 

circulatie reversibila pod navodari

 

Am luat cuvântul și am explicat, încă o dată, de ce din cauza circulației reversibile crește riscul de accidente, și am propus să avem trei benzi de circulație, dar două pe un sens și una pe celălalt sens, fără nicio bandă reversibilă.

Asta pentru că, indiferent de zi și de oră, dacă am avea două benzi de circulație dinspre Năvodari spre Tabără, la sensul giratoriu dintre poduri oricum se vor crea ambuteiaje, deoarece pe bucata de pod spre Tabără avem un singur sens de circulație, iar cei mai mulți șoferi circulă în acea direcție.

Tocmai de aceea consider că dacă am avea două benzi de circulație de la sensul giratoriu dintre poduri spre Năvodari, s-ar decongestiona cu adevărat traficul rutier, deoarece mașinile care vin pe o bandă de circulație dinspre Tabără spre Năvodari și mașinile care vin dinspre Petromidia spre Năvodari își vor continua drumul pe două benzi de circulație și nu se vor mai crea ambuteiaje în zona respectivă.

circulatie reversibila pod navodari 2.jpg.png

Având linie discontinuă între cele două benzi dinspre sensul giratoriu spre Năvodari și o linie continuă între ele și celălalt sens de mers (ca în poza de mai sus), nu vor mai exista șoferi care să circule pe contrasens din neatenție, iar astfel scade și riscul de accidente.

Acum sper că cei din conducerea Primăriei vor reflecta asupra propunerii mele și vor lua o decizie înțeleaptă. Circulația pe sensuri reversibile poate fi o idee bună abia după ce vom avea trei benzi de circulație și pe cealaltă bucată de pod (spre Tabără) și doar dacă vor fi mult mai bine semnalizate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.