Acasă Administratie Locala Navodari Politica și dedesubturile ei

Politica și dedesubturile ei

Politica și dedesubturile ei

 Va veni o vreme în care consilierii locali vor fi nevoiți să dea explicații în fața celor ce i-au votat și să le explice ce au făcut pentru aceștia în cei patru ani cât au ocupat această funcție. Pentru că pe scena politică locală se întâmplă lucruri pe care nu le consider corecte, mă simt nevoit să împărtășesc cu voi aceste aspecte, poate astfel cei ce decid soarta orașului vor medita asupra modului cum consideră ei că se face administrație. Astăzi am să scriu doar despre două proiecte benefice năvodărenilor, dar care nu au mai prins viață. 

În luna iunie 2017, colegul meu Daniel Turcu, consilier județean, a venit cu un proiect care prevedea înființarea unei noi rute de transport pe traseul Lumina-Năvodari-Mamaia-Constanța. Această nouă rută ar fi venit în avantajul primarilor de la Lumina și Năvodari (PNL și PSD) care și-ar fi ajutat locuitorii prin rezolvarea unei probleme care-i supără de foarte mult timp.

Înainte cu câteva zile ca proiectul să ajungă pe ordinea de zi a Consiliului Județean Constanța am avut o ședință de Consiliu Local la Năvodari, ocazie cu care i-am anunțat pe consilierii locali de la PSD și PNL de proiectul respectiv și mi-au garantat susținerea acestuia de către colegii lor de la județ. 

În ședința de Consiliu Județean însă, proiectul a fost votat doar de PMP, PSD și PNL alegând să se abțină. Ce concluzii să tragem de aici? Consilierii locali de la PSD și PNL nu le-au cerut celor de la județ să susțină un proiect în interesul năvodărenilor sau consilierilor județeni nu le-au păsat de doleanța celor de la Năvodari? Oricare ar fi răspunsul, tot nu este bine pentru cele două partide. Consilierii județeni au ajuns pe funcții și datorită voturilor venite de la Năvodari, dar despre asta mai discutam pe viitor.

În luna iulie 2017 am inițiat și eu un proiect de hotărâre prin care le ceream celor de la Consiliul Județean Constanța să modifice Traseul 43 județean de pe ruta Constanța-Ovidiu-Lumina-Năvodari (traseu pe care operează în prezent firma Metropolitan), astfel încât să acoperim cât mai multe zone din oraș. Am fi avut stații noi pe străzile Plopilor (la intersecția cu Recoltei), Nuferilor (lângă podul de calea ferată), Constanței (la intersecția cu strada Rândunelelor) și pe bulevardul Năvodari (la intersecția cu strada Câmpului).

Am inițiat acest proiect în urma discuțiilor cu oamenii ce locuiesc în zonele străzilor Recoltei, Gării și Viilor, oameni care indiferent de anotimp sunt nevoiți să parcurgă o distanță destul de mare până la actualele stații de transport în comun. Tot prin acest proiect am cerut ca firma de transport să intre o dată la două ore în zona Trup Izolat Peninsula.

Am avut toată încrederea că în urma solicitării nostre, conducerea Consiliului Județean Constanța va da curs solicitării noastre de a rezolva cerințele îndreptățite ale cetățenilor orașului Năvodari. Însă au trecut cinci luni de zile în care nu s-a întâmplat nimic.

Curios este faptul că recent PSD a propus un proiect asemanantor cu al meu, dar de această dată pentru operatorul care deservește pe Traseul 76 județean (în present ruta GMS-ului).

Oare este o coincidență faptul că proiectul meu depus tocmai de acum cinci luni de zile a rămas “blocat” prin vreun sertat pe la vreo Direcție a Consiliului Județean Constanța? Pentru unii contează mai mult ce partid depune proiectul decât ajutorul lui pentru populație? De ce de fiecare dată trebuie să sufere cetățeanul care nu are nicio vină în aceste dispute politice?  

3 COMENTARII

  1. Pt ca ii doare in pula de noi.Noi suntem niste prosti si nu ne intereseaza de ceea ce fac ei,doar se latra pe la colturi nu iese nimeni in strada sa incerce sa indrepte ceva.

  2. Eu am mai atras atentia ca vine si vremea cind consilierii vor da socoteala caci primarul propune si consilierii voteaza!
    Numai ca sint foarte putini cei care odata ajunsi in postura de consilieri incearca sa faca ceva pentru locuitorii care i-au votat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.