Acasă Administratie Locala Navodari Avem sau nu nevoie de 3,5 milioane de euro?

Avem sau nu nevoie de 3,5 milioane de euro?

0
Avem sau nu nevoie de 3,5 milioane de euro?

Conform rechizitoriului DNA de 143 pagini, bugetul orașului Năvodari a fost prejudiciat cu 3,5 milioane de euro. În cauză s-a deschis un proces penal iar Consiliul Local Năvodari a fost consultat de către DNA cu privire la constituirea sau neconstituirea orașului ca parte civilă la dosar.

În ședința din 4 septembrie, consilierii PSD, care sunt și majoritari în Consiliul Local Năvodari, au ales să nu susțină interesele năvodărenilor, ci au ales ca Orașul Năvodari să nu se constituite parte civilă într-un dosar de corupție în care procurorii acuză că bugetul orașului a fost prejudiciat cu peste 3,5 milioane de euro decât după ce un alt expert va evalua prejudiciul. Dacă Orașul Năvodari nu este constituit parte civilă în dosar iar instanțele de judecată hotărăsc că procurorii au dreptate, cei peste 3,5 milioane de euro nu se vor mai întoarce la bugetul local.

Am atras atenția asupra acestui lucru înaintea ședinței, cu speranța că se vor mai răzgândi dintre consilieri, însă în zadar. Nici măcar nu au avut respect față de năvodăreni să voteze la vedere, să se știe cum au votat fiecare, ci au ales să o facă prin vot secret.

tribunal orasul navodari

De la ședința respectivă au trecut trei luni, trei luni de zile în care conducera Primăriei nu a încheiat contract cu niciun expert judiciar care să evalueze prejudiciul Orașului Năvodari și să ne putem constitui astfel parte civilă la dosar. Dacă nu ne constituim parte civilă până la primul termen de judecată, nu vom mai putea să ne constituim ulterior iar astfel pierdem orice șansă de a recupera prejudiciul. 

Primul termen de judecată se apropie și nu mai avem timp să ne jucăm de-a expertul judiciar, tocmai de aceea am depus un Proiect de Hotărâre privind constituirea de urgență a Orașului Năvodari ca parte civilă la dosar. Dacă și ceilalți consilieri doresc binele orașului, nu văd de ce nu mi-ar susține proiectul.

proiect de hotarare constituire parte civila proiect de hotarare constituire parte civila 2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.