Acasă Administratie Locala Navodari Cât de gratuit este învățământul gratuit?

Cât de gratuit este învățământul gratuit?

Cât de gratuit este învățământul gratuit?

 În România, conform legii, învățământul este gratuit. Însă, odată cu începerea noului an școlar, am avut parte de plângeri ale părinților din Năvodari în legătură cu faptul că sunt mereu nevoiți să participe la cheltuieli pentru întreținerea sau renovarea claselor unde copiii lor studiază. Motiv pentru care lunile trecute am discutat cu directorii școlilor din Năvodari și i-am rugat ca la sfârșitul anului, când vor cere buget de la primărie, să includă și acele cheltuieli pe care în prezent sunt nevoiți să le suporte părintii elevilor, cum ar fi văruirea, schimbarea mobilierului din clasă sau orice alte reparații ce pot apărea în cursul anului școlar și care în mod anormal sunt suportate financiar de părintii elevilor.

Să ne înțelegem de la bun început. Scopul meu nu este acela de a găsi un vinovat ci acela de a găsi o soluție, de a rezolva o problemă care în mod cert există undeva în circuitul acesta, în circuitul părinte-elev-școală-buget-primărie. Pentru a sublinia acest lucru, le-am garantat și directorilor susținerea totală a consilierilor PMP pentru obținerea acestor bugete, ca de la anul, părinții elevilor să nu mai fie nevoiți să suporte din buzunarul lor niște cheltuieli ce ar trebui suportate de bugetul de stat.

Dragi elevi și părinti, am preferat să mă implic în rezolvarea problemelor serioase în relația voastră cu școala decât să vin la festivitatea de începere a anului școlar să ne fotografiem zâmbind de parcă toate sunt bune, frumoase și gratuite. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.