Acasă Administratie Locala Navodari „Parcul Renașterea” prinde contur

„Parcul Renașterea” prinde contur

„Parcul Renașterea” prinde contur

Parcul Renasterea

 

În luna aprilie a anului 2017 am venit în fața Consiliului Local Năvodari cu un Proiect de Hotărâre privind „Reconstrucția ecologică”, proiect ce a fost votat în unanimitate.

Conform HCL-ului, orice persoana fizică sau juridică care solicită autorizație de construire pentru locuințe sau alte categorii de obiective își ia angajamentul să planteze arbori/pomi fructiferi. Pentru locuințele unifamiliale se vor planta 3 arbori/pomi fructiferi, pentru locuințele locative dezvoltatorii imobiliari vor planta minim 1 copac pentru fiecare apartament/garsonieră, iar pentru celelalte categorii de construcții se va planta minim 1 arbore/pom fructifer pentru fiecare 100mp construibili.

Persoanele fizice sau juridice care nu dispun pe lângă construcții de spatiu pentru plantarea copacilor vor solicita de la Primăria Năvodari o zonă pentru plantarea acestora (parcuri, spații verzi sau o zonă special destinată acestui scop).

Prin același HCL, persoanele căsătorite vor putea planta un copac într-o zonă special amenajată pentru acest lucru, un copac care să le reprezinte familia. Același lucru pot face și părinții noilor născuți, vor putea planta un arbore care să poarte numele copilului. Pentru identificarea fiecărui copac, se recomandă adăugarea unui mic element de personalizare, dar care să nu afecteze în vreun fel dezvoltarea sa naturală.

Acum, după mai bine de un an, „Parcul Renașterea” prinde contur. Acest spațiu va fi destinat persoanelor căsătorite si proaspeților părinți ce doresc să planteze un copac care să îi reprezinte.

Spațiul se află la intersecția străzilor Frunzelor cu Nucilor. Mai urmează să se traseze aleile, să se sape gropile pentru arbori și vă așteptăm la plantat 🙂

 

HCL-179-DIN-28.04.2017-page-001 HCL-179-DIN-28.04.2017-page-002 HCL-179-DIN-28.04.2017-page-003i

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.