Acasă Diverse Înregistrările de pe camerele auto sunt luate în considerare!

Înregistrările de pe camerele auto sunt luate în considerare!

Înregistrările de pe camerele auto sunt luate în considerare!

Zilnic vedem la știri accidente mortale provocate de șoferi inconștienți. Șoferi cărora nu le pasă că există un Cod Rutier și niște legi pe care trebuie să le respectăm cu toții.

De patru ani de zile folosesc o cameră video de bord, cameră cu care am suprins mulți șoferi indisciplinați, pe majoritatea alegând doar să-i postez pe internet, însă au fost și cazuri de șoferi kamikaze care și-au pus în pericol viața, dar și pe a altor participanți la trafic.

În luna mai 2015 am fost depășit pe linie continuă de un șofer care l-a forțat pe cel din sens opus să oprească mașina, altfel făceau accident. A fost prima dată când am decis să iau atitudine, așa că am mers cu filmarea la Poliția Rutieră iar astfel șoferul în cauză a fost sancționat. 

În iunie 2017 am postat pe facebook un filmuleț în care un alt șofer kamikaze circula pe contrasens.  Atunci Poliția Rutieră s-a autosesizat și l-au sancționat pe șoferul respectiv doar în urma clipului video.

Îm mai 2018 am surprins un alt șofer care circula haotic. În primă fază, cand am văzut că merge pe contrasens, am considerat inițial că intenționează să tragă pe partea stângă. Deși aveam viteză mai mare ca el și puteam să-l devansez, instinctul mi-a spus să nu o fac, ci să încetinesc și doar să mă apropi de el, iar ulterior mi-a intrat brusc în față. Iar în a doua fază, când a frânat brusc fără să semnalizeze din timp intenția de a vira la stânga, dacă nu păstram viteza de siguranță, sigur nu se mai termina doar cu sperietura pasagerilor. După câteva zile am trimis filmare la IPJ Constanța iar în două săptămâni am primit deja răspunsul de mai jos.

Raspuns petitie ipj constanta

Care este ideea acestui articol. Zilnic găsesc postate filmulețe din trafic pe grupurile de profil, filmulețe ce sunt postate acolo și atât. Cei ce le postează refuză sa depună efortul de a merge la secția de poliție rutieră, să completeze o declarație și să atașeze clipul video pe un CD. Cei mai mulți nu o fac din comoditate, dar și pentru că „știu ei că filmările de pe camerele neomologate nu sunt luate în considerare”. Am scris mai sus trei cazuri personale în care Poliția Rutieră i-a sancționat pe șoferii respectivi. Fac astfel un apel la cei ce surprind cu o camera de bord șoferi kamikaze să nu rămână indiferenți, ci să sesiseze autoritățile competente. Viața are prioritate!

4 COMENTARII

 1. Nu, nu sunt recunoscute inregistrarile video, ci soferul A RECUNOSCUT, exact asa cum scrie in raspunsul de la politie. Daca nu recunostea, imaginile erau egale cu zero in instanta (daca se ajungea pana acolo), fiind surprinse cu un aparat neomologat.

 2. Depinde de situatie ! Sunt cazuri unde se accepta inregistrarile. Nu mai generalizati si nu il mai luati pe „omologat / neomologat” in brate ca nu asta e motivul pentru care unele inregistrari nu sunt acceptate in instanta. Stiu ca suna frumos ca termen dar n-are nici o legatura cu realitatea. Vrei sa imi zici ca este diferenta intre telefonul meu sau telefonul politistului care iti face poza cand parchezi aiurea ? El cand isi cumpara iphone , samsung , etc cauta pe amazon doar modele alea omologate ? Sau merge la politie si isi pune sticker cu „omologat” ?
  Conteaza contextul in care s-a filmat si alti multi factori pentru care o filmare este refuzata in instanta , daca se considera ca se incalca drepturile omului si tot asa.

  Mergeti la politie cu video-urile sau cand gasiti masina busita si nu mai va plangeti pe facebook ca politia nu face nimic.
  Vad o groaza de post-uri ” mi-am gasit masina busita, daca il stie cineva pe cel care a facut asta sa ma sune”, dar ne plangem ca nimeni nu face nimic, cand nici noi nu ne cunoasten drepturile sau avem initiativa sa facen ceva.
  „Nu ma duc la politie cu filmarea ca nu am omologare”

 3. filmarile facute cu camera. daca nu vor politistii nu le iau in considerare. uite examplu recent: pe scurt raspuns oficial politie: Articolul 109 Noul Cod Rutier actualizat 2016 OUG 195/2002 (1) ,,Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac direct de către poliţistul rutier” ce parere aveti?
  https://www.youtube.com/watch?v=D4BWlsNtrwc&list=PLOGO3AA4WjTLm5B-WB3zFAzKg8PXtFBsK&index=2&t=7s

  https://www.youtube.com/watch?v=oW9aUSTDfPs&list=PLOGO3AA4WjTLm5B-WB3zFAzKg8PXtFBsK&index=3&t=3s

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.