Acasă Politica Există o limită foarte fină între a fi original și a cădea în penibil. Nu o depășiți!

Există o limită foarte fină între a fi original și a cădea în penibil. Nu o depășiți!

Există o limită foarte fină între a fi original și a cădea în penibil. Nu o depășiți!

În decembrie 2014 am organizat un protest cu mașinile în Năvodari pentru că eram dezamăgiţi de calitatea precară a drumului ce leagă oraşul Năvodari de staţiunea Mamaia. Ne-am strâns câteva zeci bune de șoferi și ne-am plimbat pe străzile orașului, claxonând îndelungat.

În timp ce dădeam ture de oraș, mă suna lumea și îmi propunea să mergem și să blocăm podul sau drumul în dreptul zonei Mamaia Nord. Am refuzat categoric pentru că, blocând un drum public, nu aveau de suferit cei vinovați de calitatea lucrării, ci cei ce pur și simplu aveau ghinionul să circule la acea oră pe acolo.

Acum observ că protestatarii din întreaga țară au ales un mod inedit de a proteste împotriva Guvernului: blochează trecerile de pietoni! Am preferat să mă abțin să comentez despre acest subiect, însă m-a revoltat un clip din Brașov în care un șofer încerca să le explice protestatarilor că el nu are nicio vină pentru hotărârile Guvernului și că se află cu un copil în mașină, însă protestatarii nu și nu!

Dragi conaționali, oricât de indolenți și nepăsători față de problemele țării sunt majoritatea cetățenilor, nu este deloc ok acest tip de protest. Iar prin astfel de practici n-o să reușiți să atrageți lângă voi mai mulți protestatari. Prin astfel de practici nu le faceți deloc viața mai grea celor împotriva cărora protestați, ba dimpotrivă. De ce nu boicotați clădirea Guvernului? De ce nu boicotați clădirile reprezentanților Guvernului în teritoriu? Nu considerați că astfel ați putea să le suspendați activitatea și să trageți un semnal de alarmă? 

 „Libertatea ta nu trebuie să încalce libertatea mea. Dacă nu înțelegem esența democrației, nu suntem cu nimic mai buni!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.