Acasă Administratie Locala Navodari Parcul „Renașterea” a prins viață

Parcul „Renașterea” a prins viață

0
Parcul „Renașterea” a prins viață

„Reconstrucţia ecologică” este numele unui proiect verde pe care l-am propus încă din anul 2017 şi care a fost votat de către toţi consilierii locali.

Conform proiectului, persoanele care se căsătoresc au dreptul să planteze pe domeniul public un arbore căruia să-i adauge un element de personalizare, dar care să nu-i afecteze în vreun fel dezvoltarea. La fel şi în cazul copiiilor, părinţii vor putea planta pe domeniul public câte un copac care va purta numele copilului.

Astăzi ne-am adunat peste 150 de familii şi am plantat împreună aproape 200 de tei. Spaţiul pus la dispoziţie iniţial de Primărie s-a dovedit prea mic, aşa că am fost nevoiţi să ne extindem şi în parcul din zonă. Îmi doresc să mai organizăm astfel de acţiuni şi pe viitor, pentru cei ce nu au putut participa astăzi, din diferite motive. Năvodărenii îşi iubesc oraşul, au simţ civic şi vor să se implice, nu aşteaptă decât să fie invitaţi.

Tot conform proiectului „Reconstrucţia ecologică”, toate persoanele fizice sau juridice care cer de la Primarie autorizaţie de construcţie îşi iau angajamentul ca până la terminarea construcţiei să planteze arbori pe raza oraşului Năvodari. Pentru fiecare casă construită se vor planta trei arbori, iar în cazul blocurilor, cate un arbore pentru fiecare locuință. Plantarea se va face pe proprietatea privată (daca exista spațiu), sau pe domeniul public, într-o locație pusă la dispoziție de către administrația locală.

 

Parcul cu tei Navodari Renasterea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.