Acasă Administratie Locala Navodari Filtre de apă pentru unitățile de învățământ din Năvodari

Filtre de apă pentru unitățile de învățământ din Năvodari

Filtre de apă pentru unitățile de învățământ din Năvodari

Am discutat cu mai multi parinti din Navodari si majoritatea dintre ei le baga celor mici in ghiozdan cand pleaca la gradinita/scoala si o sticluta cu apa pentru ca nu au incredere in calitatea apei de la robinetele unitatilor de invatamant. Asa ca am hotarat sa pornesc demersurile necesare pentru a ma asigura ca unitatile de invatamant le pot oferi celor mici apa de calitate la robinet.

Pentru inceput, am facut o adresa la Ministerul Sanatatii, Directia de Sanatate Publica a Judetului Constanta, prin care le-am solicitat sa imi transmita, daca au, rezultate privind calitatea apei potabile din unitatile de invatamant din Navodari, cand au fost prelevate monstrele si cat timp sunt valabile rezultatele. Iar daca nu detin astfel de informatii, i-am rugat sa dispuna prelevarea de monstre pentru a se efectua analizele necesare, informatii ce-mi sunt necesare pentru initiarea unui proiect de hotarare.

Cei de la DSPCT mi-au raspuns ca monitorizarea apei potabile in Navodari se face in conformitate cu prevederile HG 974/2004 si ca acest program de monitorizare nu cuprinde ca si puncte de prelevare unitatile de invatamant din oras. Insa mi-au trimis o lista de analize pe care le efectueaza laboratoarele lor, dar contra-cost.

Adresa DSPCT dumitrascu costel navodari

Asa ca am mers cu lista de preturi la Compartimentul de Mediu din Primarie si le-am cerut sa faca adresa din partea lor catre DSPCT sa vina si sa preleve monstre, insa legislatia nu permite decat ca fiecare institutie de invatamant sa faca cerere si sa-si plateasca analizele. Cum bugetul pe anul 2019 inca nu a fost votat, asteptam intai sedinta de Consiliu Local, cel mai probabil la sfarsitul lunii aprilie, iar pe langa bugetul destinat unitatilor de invatamant sa le dam si banii necesari pentru analize privind calitatea apei.

Dupa aflarea rezultatelor analizelor, daca se constata ca nu sunt conforme, va urma sa depun un proiect de hotarare prin care toate unitatile de invatamant din Navodari (Gradinita Veseliei, Gradinita Lumea Florilor, Gradinita Pestisorul de Aur, Scoala Gimnaziala Tudor Arghezi, Scoala Gimnaziala Grigore Moisil, Scoala Gimnaziala George Enescu si Grupul Scolar Lazar Edeleanu) vor beneficia de filtre de apa la toate toaletele din institutii.

Sondaj navodari parinti apa potabila

Recent am facut si un sondaj pe facebook unde am intrebat parintii din Navodari daca isi lasa copiii sa consume apa de la robinet in gradinita/scoala iar 95% dintre acestia (1316 de persoane dintr-un total de 1386) au raspuns ca nu, si doar 5% dintre ei au raspuns ca da. Sondaj care ma face sa cred ca, indiferent de rezultatele analizelor de apa, parintii tot vor fi sceptici cand va veni vorba de calitatea apei de la robinet, filtrele ramand o necesitate.

 

1 COMENTARIU

  1. Din toamna vom incepe si noi gradi.Si mi se pare un proiect mai mult decat util pentru ca apa care curge la robinet nu este potabila.Eu am acasa filtru si pot spune ca se vad diferente intre apa filtrata si cea nefiltrata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.